Velkommen

Velkommen til hyperinsulinisme.dk, et website dedikeret til sygdommen Medfødt (Kongenit) Hyperinsulinisme også kaldet CHI eller Congenital Hyperinsulinism på engelsk.

CHI er en tilstand, der gør, at nyfødte har et unormalt højt insulin niveau – hormonet, der hjælper med at kontrollere blodsukkerniveauet i kroppen. Spædbørn med denne sygdom har hyppige episoder af lavt blodsukker (hypoglykæmi). Hypoglykæmi forudsaget af CHI, er en relativt sjælden men potentielt meget alvorlig sygdom, der forekommer kort efter fødslen. Hos spædbørn er disse episoder præget af mangel på energi (letargi), irritabilitet og problemer med at spise. Hvis sygdommen ikke bliver behandlet vil disse episoder med lavt blodsukker gentage sig og risikoen for alvorlige komplikationer som f.eks. vejrtrækningsbesvær, anfald, intellektuelle handicap, synsfald, hjerneskade og koma kan forekomme.

Tilstanden er som beskrevet yderst sjælden og forekommer i gennemsnit i én ud af 50.000 fødsler (Dvs. én om året i Danmark).

Vi har skabt dette website baseret på vores egen erfaring med sygdommen og vores håb er, at sitet kan hjælpe med at informere om den sjældne tilstand og hjælpe forældre og familier gennem de sværeste tider.

Charlotte og Lars ♥